Правила безпечних канікул від UNICEF Ukraine та ДСНС України

От і дочекалися канікул! Адже літо — це пора відпочинку, пригод, розваг із друзями. До осені стільки всього треба встигнути!

Але чи все, що цікаво, = безпечно?

Зараз до загроз на природі, які існували раніше, додається ще одна — мінна небезпека. Важливо, щоб діти знали правила поведінки на воді, у лісі, з вогнем, а також поводження з вибухонебезпечними предметами.

UNICEF Ukraine та ДСНС України запускають новий тренд — відпочивати безпечно! Вони підготували низку простих та зрозумілих правил, які вбережуть дітей, підлітків (та й дорослих) від нещасних випадків.

У правилах не лише про те, що варто робити або не робити, у них є розʼяснення, чому важливо їх дотримуватися. Поділимося деякими з них:

1. Плавати та пірнати можна тільки у спеціально облаштованих і перевірених місцях, адже на дні неперевірених водойм можуть бути нерозірвані боєприпаси, каміння чи гострі предмети, які можуть травмувати.

2.Тікати від пожежі потрібно у той бік, звідки дує вітер, або перпендикулярно їй, закривши голову й обличчя одягом. Якщо рухатися вздовж лінії вогню, – полум'я може наздогнати та оточити.

3. Варто уникати лісів, лісосмуг, полів, парків та узбіч доріг на територіях, де проходили активні бойові дії чи відбувались обстріли касетними боєприпасами. Адже серед густої рослинності важко помітити замасковану розтяжку або міну.

Детальніше з правилами знайомтеся за посиланням: bit.ly/3NLsigE

Відпочивати безпечно — це круто!

Кiлькiсть переглядiв: 85
наша адреса:
/Files/images/default_1.png

м.Харків, вул. Плиткова,1

тел.725-80-23

e-mail: sch121@kharkivosvita.net.ua

Дата останньої зміни 26 Квітня 2024

Фотогалерея