Освітня акція «Калейдоскоп ідей»

Жовтень багатий на свята. День захисників та захисниць України, День працівників освіти, День української писемності та мови, Міжнародний день музики, Всесвітній день гри, Всесвітній день тварин, День цікавих подій, День художника, День українського козацтва, Всесвітній день здорового харчування, Всесвітній день кулінара, Міжнародний день шкільних бібліотек тощо.

Протягом жовтня Департамент освіті запрошує школярів долучитись до освітньої акції “Калейдоскоп ідей”. За умовами акції діти пропонують цікавий, добрий, корисний, безпечний челендж, завдяки якому можна допомогти українським захисникам, медикам, волонтерам, тваринам; вдосконалити свою українську та знання з історії; розвинути кулінарні, спортивні, музичні чи читацькі навички та здібності; визначити цікаві знахідки дистанційного навчання тощо. Тематика обмежується святами, зазначеними вище.

Ми прагнемо, щоб наші діти постійно всебічно розвивались і під час уроків, і в позашкільний час, спілкувались не лише на теми навчання, а й дізнавались щось нове.Наприклад, це можуть бути челенджі, пов’язані з вивченням української мови: за тиждень вивчити чітко визначену кількість українських скоромовок, віршів або пісень, 21 день писати мотиваційні цитати українською та викладати їх на своїх сторінках в соціальних мережах, щодня виписувати нові для вас цікаві українські слова та за визначений термін скласти словничок, регулярно створювати відео українською, записувати власний мініподкаст або почати вести україномовний блог у соцмережі. Хтось визначить за мету навчитись грати на музичному інструменті та виконає першу мелодію, хтось приготує 7 українських страв за тиждень, для когось гімнастика щоранку або регулярне годування безпритульних тварин стане родинною традицією.

У короткому відео (до 2 хвилин) просимо учасників назвати ім’я та прізвище, у якому класі та закладі освіти навчаються, представити ідею челенджу, визначити час, за який беруться виконати заплановане (враховуючи той факт, що акція триває місяць, бажано не планувати челендж довше 21 дня), вказати конкретний результат, якого прагнуть досягнути. Вітаються як індивідуальні, так і колективні роботи.

Ідеї приймаються з 1 по 15 жовтня. З 16 по 30 жовтня учасники, яким вдалось виконати дані собі обіцянки та дійти до кінця челенджу, мають надіслати фото- або відеозвіт (тривалістю до 3 хвилин) про те, як досягли результату.

Просимо надсилати роботи на електронну адресу kharkiv.challenges@ukr.net. У темі листа бажано зазначати назву акції, а в тексті – прізвище, ім’я, вік учасника, заклад освіти, клас навчання, район.

Кращі роботи розміщуватимуться в Telegram-каналі «Харків надихає» протягом жовтня. Просимо підтримати нашу ініціативу, ділитись роботами зазначеної тематики на сторінках Facebook закладів освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 29
наша адреса:
/Files/images/default_1.png

м.Харків, вул. Плиткова,1

тел.725-80-23

e-mail: sch121@kharkivosvita.net.ua

Дата останньої зміни 26 Квітня 2024

Фотогалерея